И аз вече като бивш собственик мога да кажа, че 159 е хубав автомобил!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Съвет относно покупка на 159
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от vgp_sas Покажи съобщениеАз продължавам да питам, на какво отгоре ?
Няма един нормален бензинов двигател, ми само печки. Качеството на материалите вътре, не е от най-добрите, както и сглобката.
А за визията, това е субективно нещо. Примерно на мен фейслифта на 156 ми е, една идея по-красива от 159. Ама това си е за мен.Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
-
Първоначално публикувано от Митко145 Покажи съобщениеИ аз вече като бивш собственик мога да кажа, че 159 е хубав автомобил!Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщениеА при баварците материалите вътре много ли са прекрасни.... Побеляващи пласмаси, а ако има кожа, тя е като дъска. Да не говорим, че май се чупят повече от алфите в последно време
Аз лично на Сааба му мажа лятото кожата на 10-тина дни и винаги е мека и гладка, но колко хора го правят това??
За мен 159 е уникална като дизайн и макар и на 10г вече колата хваща окото и то доста, но наистина има доста недостатъци за съжаление и качеството на материалите вътре които са най-много подложени на триене , нее много високо.
А въпросът за липсата на истински алфов бензинов мотор също е недостатък. Аз лично досега щях да си купя 159,ако имаше читав мотор на бензин, понеже не ми се кара дизел поради цял ред причини..EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
Първоначално публикувано от m1lk4 Покажи съобщениеА какво ще кажете за 1.7tbi мотора??Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеЗащо бивш колега? Сподели от какво не си доволен/доволен, каква е причината за продажбата и т.н. Тъкмо ше дадеш МААРТЯЛ за размисъл145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
159 1.9jtdm 05г.
Comment
-
години наред не съм писал в тоя форум, гледам ситуацията е същата, половината където пишат против автомобила такъв са виждали само в мобиле.бг и гугъл, а другата половина е имала или кофти късмет или са карали някоя друга кола
159 е чук, само трябва да искате да дадете повече от 25 стотинки, което важи и за БМВ, мерц и т.н.sigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
" На мен лично вече поне 2 пъти ми се случва когато е паркирана да виждам докато си пия кафето някой да я обикаля и да я оглежда все едно не е виждал автомобил...
Отделно днес за трети път тъкмо паркирах и давах леко назад, за да съм точно до бордюра и едно 5-6 годишно момченце докато си играеше изведнъж се завтече към предницата и клекна на 1 педя от нея нещо започна да я "опипва" или да я оглежда-скри се от погледа ни е не можехме да видим какво точно прави... Приятелят ми до мен ми казва спри я, аз ще изляза да му кажа да се отдръпне докато паркираш...
А сега де?
На мен такова нещо с никой друг автомобил не ми се е случвало...
Отговорих му ухилен до уши- "Нещо си я хареса"..."
alfa racer GTA
Прав си колга и на мен ми се случва доста често
Comment
-
Колеги, много ви моля пишете по темата. Нали идеята е да бъде полезна, а човек като влезе да чете, ще се сблъска с ненужен спам. Мисля има друга тема, където може да се изразяват положителни или отрицателни мнения за колата.
Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщениеДнес ще пътувам до Хисаря и смятам да погледна ей тази http://www.cars.bg/c1645543 (стига да работят днес), въпреки че предполагам е излъскана скрап, щом само от снимката си личи, колко нескопосно е претапициран волана.
Кожата по седалките горе-долу става, въпреки, че не е била особено добре поддържана. Вътре всичко работи, даже и по климатика няма забележки. На външен вид е що годе добре и няма някакви дразнещи забележки с изключение на започнало леко обелване на лака (с размерите на 2 стотинки) на веждата на заден десен калник, липсата на няколко люспи хром от сърцето и стандартните следи от някое друго камъче. Двигателят е ....., ще изскочи от коша - това "служебното" jtd което карам в момента, работи по-добре. Иначе може да се закара колата за преглед във всеки един сервиз в Пловдив.
Това е, което видях и мнението ми е, че изобщо не си заслужава даже да се види.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
Момчета за тези пари не разбирам какво искате- Перфектен автомобил ли?
Ами новите са такива.
Ако двигател, скоростна кутия и другите възлови агрегати са здрави, то колата е добра.Само претапицирането и външните забележки да са-това се прави.
Работата на двигателя може и от вида на дизеловото гориво да е.Моята по един начин работи с авио дизел на ЕКО, по друг с обикновен дизел на Лукоил и по трети начин с дизел на Круиз.Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 12:45.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
http://www.cars.bg/c1651248
някой гледал ли я е ? мнение и дали е истински ti. не трябва ли да има червени шевове по волана таблото и скоростния лост, че на снимките нещо не се вижда ? дайте мнениеEX : Alfa Romeo GT 1.9JTD '06
Alfa Romeo 159 Ti 1.9JTDm '07
Comment
-
Първоначално публикувано от m1lk4 Покажи съобщениеhttp://www.cars.bg/c1651248
някой гледал ли я е ? мнение и дали е истински ti. не трябва ли да има червени шевове по волана таблото и скоростния лост, че на снимките нещо не се вижда ? дайте мнениеAlfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
-
Тази кола е на 1 милион и 403 хиляди километра?
Салона е от ТИ, волана не съм сигурен, няма червени конци, може и да е тапициран допълнително.Не зная но може да е възможно волана да се поръчва и с черни конци.На други марки на ФКГ има такава опция.От друга страна ако този автомобил наистина е над 1 милион километра със сигурност волана ще иска претапициране.
Отделно не виждам отстрани спойлерите на праговете типични за ТI ...
Иначе има всички екстри, но не виждам и капаците на огледалата да са като на TI.
Автомобила ми се струва боядисван.Няма и емблемата "Giugiaro"
Каквото и да е обаче лайсната на вратата "159 Ti" е задължителна за да е действително такава:Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
Благодаря за изчерпателните отговори. А има ли истински ti с 2.4 мотор, дали ще е 200 или 210 к.с.
Също така е и доста съмнително скорошното регистрирване на автомобила и евентуалната му продажба..EX : Alfa Romeo GT 1.9JTD '06
Alfa Romeo 159 Ti 1.9JTDm '07
Comment
Comment